* ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑΤΤΟΟ

Και για να απαντήσω στο καυτό ερώτημα των ημερών :

ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑΤΤΟΟ!!!!

Όταν θα κανεις το Ταττοο σου, θα πρέπει να το κρατήσεις μακριά απο : 
-ΑΛΆΤΙ. Γιατι το αλάτι “ροκανίζει” τις πληγές για να καθαρίσει το κομμάτι που μπορει να προκαλέσει κακο, και έτσι δεν αφήσει την πληγή να κλείσει σωστά και καθαρά. Γι’αυτο και το αλάτι τσουζει στις πληγές, όπως κάνει και το οινοπνευμα. Άρα, μακριά απο θάλασσα για 7 με 10 μέρες. Βέβαια, απο την 6η μέρα και μετα, με πολυ βαζελινη πάνω στο Ταττοο σου, για να μην το φτάσει το αλάτι, μπορείς να το ρισκαρεις. Καλο ξέπλυμα με νερο μετα, κρέμα, και καλύτερα να καλυφθεί με βαμβάκι για να μην το βλέπει ο ήλιος.
-ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. Ο ήλιος στεγνωνει το δέρμα, πόσο μάλλον το Ταττοο, ειδικά όταν είναι σε φάση επουλωσης και χρειάζεται ελαστικότητα. Θέλει κρέμα για να είναι πάντα ενηδατομένο το δέρμα και να “κλείσει” σωστά, πάνω απο τα χρώματα, έτσι ώστε να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο το Ταττοο πάνω σου, και τα χρώματα του να είναι πάντα ζωντανά και λαμπερά. Όταν το δέρμα στεγνώσει, ανοίγει, όπως το χώμα σ’ένα χωράφι που δεν ποτιζεται. Ετσι και το Ταττοο σου δεν θα έχει μονοκομματες γραμμές και ομοιομορφο χρώμα, παρα σε σημεία θα κάνει κενά και θα φαίνεται το δέρμα σου. Βέβαια, αν έχει πολυ κρέμα, και είναι καλυμμένο με βαμβάκι, κάτσε στο ήλιο ώρες! ΟΧΙ Γάζα γιατι είναι σκληρο και θα το τρίβει σαν peeling, ΟΧΙ σελοφάν γιατι είναι διαφανες και δεν αναπνέει το δέρμα, ΝΑΙ βαμβάκι γιατι είναι μαλακο και αναπνέει το δέρμα.
-ΣΑΟΥΝΑ, ΧΑΜΑΜ. Για θυμησου πως γίνονται τα δάχτυλα σου όταν τα αφήνεις πολυ ώρα σε νερο; Έτσι παπαριάζει και το δέρμα όπου είναι το Ταττοο. Δυσκολεύεται το δέρμα να επουλώσει την “πληγή”, και συνήθως φτυνει το χρώμα. Έτσι το Ταττοο σου έχει μεγάλες πιθανότητες να μείνει μισο.
-ΤΡΙΨΙΜΟ ΑΠΟ ΡΟΥΧΑ. Δεν μπορείς να βάλεις τζιν πάνω σε Ταττοο, στο ύψος τις ζώνης πχ, γιατι είναι σκληρο, θα τριβεται πάνω, και πιθανών να επουλωθει λάθος.
ΑΥΤΑ! Αν μπορείς να κρατηθεις μακριά απ’ολα αυτα για 10 μέρες, και να το ενηδατωνεις σωστά, τότε μπορείς να κανεις Ταττοο όποτε θελήσεις!

2 thoughts on “* ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑΤΤΟΟ

  1. kalispera.!ekana tattoo prin apo 10 meres kai xefloudistike entelos mporw na mpo thalassa kai pisina?kai poso mporw na katsw mesa?

    • Γεια σου τζιμ! Βάλε βαζελινη πριν μπαίνεις θάλασσα, κάτσε όσο θες, κ όταν βγεις στιν ήλιο βάλε αντιλιακο μπόλικο. Αυτο για να διαρκέσουν περισσότερα τα χρώματα κ να μην αλειωθει όσο θα αλλοιώνεται το δέρμα σου από τον ήλιο. Φιλιά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s