Πώς να γίνεις τατούερ – How to become a tattoo artist

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται για να γίνεις “τατούερ” είναι να έχεις γεννηθεί με καλλιτεχνική φλέβα… Μπορείς να κάνεις copy paste τα σχέδια, αλλά αυτό δεν θα σε απογειώσει ποτέ σαν καλλιτέχνη. Θα πρέπει να έχεις μια μικρή ιδέα από ζωγραφική!

Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μάθημα για να μάθεις να κάνεις ταττοο. Υπάρχουν κανόνες, και σοβαροί κανόνες πρέπει να σου τονίσω, αλλά η εμπείρια θα σε κάνει τατούερ, ή αν είσαι τυχερός και το’χεις, καλό τατούερ.

Η πρώτη σου κίνηση λοιπόν είναι να βρεις “τον γκουρού” σου. Κάποιο tattoo artist που σου αρέσει, που σέβεσαι και θαυμάζεις την δουλειά του, και να του γίνεις τσιμπούρι …αν σ’αφήσει! Κάτι σαν το Karate Kid ένα πράγμα… “wax in, wax out”! Θα καθαριζείς στην άρχη, θα έχεις κάποια επαφή με τους πελάτες αργότερα, μετά θα φέρεις όποιον γνωστό έχεις για να ξεκινήσεις τα πρώτα σου tattoo, και όταν νοιώσεις έτοιμος, σιγά σιγά, θα γίνεις πιο αυτόνομος. Μετά από 3 με 5 χρόνια, μπόρει να αρχίσεις να “γράφεις” αν το’χεις!

Καλό είναι να παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο αρχικά για να δεις αν σου αρέσει και το αντέχεις. Μετά, επιβάλλεται να είσαι πάντα ενημερωμένος με ό,τι καινούριο βγάζει η αγορά, να κάνεις ταξίδια για να ανοίγουν οι ορίζοντες σου πάνω στο αντικείμενο σου, να συζητάς με άλλους καλλιτέχνες για να ανταλλάζεις απόψεις… Και κάποια στιγμή, να γίνεις το “γκουρού” κάποιου ανερχόμενου καλλιτέχνη!

Advertisements
Posted in: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s